Portable Apps Platform – Flash Diske Sığan Bilgisayar

Çeşitli nedenlerle başka yerlere gidipte de başka bilgisayarları kullanmak zorunda kalırız bazen. Bunun en büyük  zorluğu başka bilgisayarlarda kendi bilgisayarımızda kullandığımız yazılımların bulunmamasıdır. İnsternet bağlantısı da yoksa yeni bilgisayara kullanmak istediğimiz yazılımı kurmak epey sorun olabilir. İşte açık kaynak kodlu bir program olan Portable Apps Suite burada devreye giriyor. Nasıl mı? buyrun okuyun:

Kendi bilgisayarınızda kullandığınız programlar seyyar hale getirilebilirse, yani windows’un versiyonuna, sistemde yüklü olan veya olmayan programlara bağlı kalmadan flash disk gibi taşınabilir bir ortamda çalışabilir hale getirilirse sorun çözülmüş olur. Portable Apps Suite, taşınabilir hale getirilmiş programları flash diskinize kurabilmeniz ve bunları şık bir arabirimden seçerek kullanabilmenize yarayan bir program. 2 MB büyüklüğündeki programı flash diskinize kurarak arabirimi kullanmaya başlıyorsunuz.

Peki her program taşınabilir midir? Hayır. Özellikle büyük boyutlu programların taşınabilir hale getirilmesi için üzerinde bir miktar çalışılması gerekir. Özellikle kapalı kaynak kodlu programların üstünde oynamak ise lisansları yüzünden sorun olabildiğinden dolayı burada söz hakkı yeniden açık kaynak kodlu yazılıma geçiyor. Şu adrese bakarsanız Portable Apss Platform için  taşınabilir hale getirilmiş pek çok uygulama bulabilirsiniz.

PORTABLE APPS PLATFORM’UN KURULUMU:

1.En az 1 veya daha iyisi, 2 GB büyüklüğünde bir flash didk kullanın.

2.http://downloads.sourceforge.net/portableapps/PortableApps.com_Platform_Setup_1.6.1.exe adresinden 2 MB büyüklüğündeki kurulum dosyasını indirin. İndirme bitince flash diskinizi USB girişine takıp indirdiğiniz dosyay çift tıklayarak kuruluma başlayın.

2.İleri’ye tıklayarak kuruluma başlayın ve platformun kurulacağı flash diski seçin.

3.Kuruluma devam edin.

4.Kurulum Tamamlanınca program otomatik olarak çalışacaktır. Buradan Seçenekler>Yeni uygulama yükle’yi kullanarak http://portableapps.com/apps adresinden indireceğiniz paf.exe uzantılı herhangi bir taşınabilir uygulamayı flash diskinize kurabilirsiniz.

Portable Apps Platform – Flash Diske Sığan Bilgisayar” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın